Nesbø toppet Fabel i 2023

Strømmetjenesten Fabel har publisert sin topp 10-liste over hvilke krimromaner som ble mest lyttet til i løpet av 2023. Det er hovedsakelig gamle travere og svenske krimdronninger i toppen, men vi ser også at lydseriene som er skrevet på oppdrag for Fabel gjør det veldig godt.

Topplistene til strømmetjenestene er alltid interessant lesning når året er omme. Når en ser på strømmetall over et helt år, vil en en langt større grad se hvilke trender som gjelder. Om det er nye navn på vei opp, eller om alt er ved det gamle. Vi har ikke sett tallene til Storytel ennå, men dersom vi tar utgangspunkt i Fabel sin liste, virker det iallfall som om det er det siste som er tilfelle.

På pallen finner vi tre kjente navn. Jo Nesbøs Blodmåne var (ikke helt overraskende) lyttetjenestens mest populære lydbok i 2023, mens svenske Johanna Mo fikk sitt gjennombrudd i Norge i fjor med sin krimserie om Hanna Dunckers fra Öland, og første bok i den serien, Nattsangeren, holder 2.plass på lista. Jørn Lier Horst figurerer på disse listene hvert eneste år, så det var vel ingen overraskelse akkurat at hans siste Wisting-bok, Forræderen inntar 3.plassen.

Videre nedover lista over de 10 mest lyttede bøkene finner vi det største danske krimnavnet Jussi Adler Olsen på 4.plass med Natriumklorid, før Jo Nesbø kommer tilbake, og inntar 5.plass med sin spesialskrevne Fabel-lydserie Svart Springer. De to andre lydseriene på Fabel, Forsvunnet av Geir Tangen og Det som skjer i mørket av Ørjan N. Karlsson; finner vi på henholdsvis 7.plass og 9.plass på lista, så det er ingen tvil om at lytterne på Fabel er glad i dette serieformatet med en historie delt opp i flere episoder.

På 6.plass ligger Skyggelinjen, som er andre bok i Johanna Mo sin serie, mens krimdronningen Camilla Läckberg innehar 8.plassen med Gjøkungen. Lista avsluttes med radarparet Jørn Lier Horst og Thomas Enger, som inntar 10.plass med Arr, fjerde bok i sin krimserie. Det står ikke spesifisert hvor store lyttetall det er snakk om her, og hvor stor forskjell det er på de som står øverst og nederst på lista, men vi vet at alle lyttetjenestene øker i både omfang og antall abonnenter.



Legg igjen en kommentar

Om Nettstedet:

Krimlitteratur.com er drevet av krimforfatter Geir Tangen i et samarbeid med et utvalg av andre norske krimforfattere og bokbloggere. Her publiseres nyheter, tips og anmeldelser om norsk og internasjonal krimlitteratur, filmer, og krimserier.

Nettstedet er uavhengig av forlag, og drives utelukkende på ideell basis. Det vil si at nettstedet ikke mottar noen form for økonomisk støtte, og at bidragsytere ikke får økonomisk kompensasjon for sine artikler eller anmeldelser.

Bidragsytere navngis i artiklene, de står selv ansvarlig for det publiserte innholdet, og det lenkes til deres egne blogger eller hjemmesider der det er aktuelt.


BIDRAGSYTERE:

Geir Tangen (red.)

Kjell Magne Gjøsæther

Ernst Stenberg

Henning Sviland

Anne Lise Johannessen

Anita Ness

Magasinet Hverdagsnett

Lotten Glans

Agnes Lovise Matre

Tine Sundal