Nesbø åpner opp om oppfølger

I et intervju med journalist Camilla Norli i VG i går, åpnet Jo Nesbø opp om den kommende oppfølgeren han har skrevet til romanen Kongeriket. Den har fått tittelen Kongen av Os, og er i følge forlaget ventet i butikkhyllene til sommeren. Nesbø forteller at han i utgangspunktet ikke hadde tenkt at dette skulle bli mer enn en stand alone, men at han ved slutten av skrivingen på første bok, forsto at brødreparet nok hadde mer på hjertet.

Kongen av Os er en storslått og heftig spenningsroman om lojalitet, familiebånd, sterk kjærlighet og kamp mot mektige krefter, skriver Aschehoug Forlag på sine nettsider. Boka tar oss med tilbake til Os, ei bygd i krise, og forteller historien om de to brødrene som nå står i fare for miste alt de har kjempet for. Det er en roman om fortapte sjeler og et høyt antall drepte, påstår de.

I VGs artikkel om den kommende boka, sier Jo Nesbø at det var befriende å skrive noe annet enn klassisk krim, selv om også disse bøkene definitivt har både forbrytelser og drap på menyen:

– Jeg elsker jo krimsjangeren, men dette var som å spille en annen type musikk. Kongeriket er en bok som har åpnet noen nye dører for meg som forfatter. Den er ikke i krimsjangeren, og det likte jeg. Det ga meg andre utfordringer, sier han til VG.

I Kongen av Os er Carl sjef for bygdas råflotte spahotell, mens Roy driver bensinstasjonen og har planen klar for en fornøyelsespark med berg- og dalbane. Men det ligger an til at den nye riksveien vil bli lagt utenfor bygda, og da må noe gjøres, selv om metodene som kreves er skitne. Heldigvis har brødrene litt erfaring med den slags. Samtidig har lensmannen fått tak i ny teknologi som han mener kan bevise at brødrene står bak en rekke drap som ligger tilbake i tid. Og flere skal det bli i denne boka, lover forlaget. Det er som Roy sier om berg- og dalbanen: «Når den først har starta, er det for seint å hoppe av

Jo Nesbø hadde som sagt ingen planer om en oppfølger til Kongeriket, men av og til er det slik for oss forfattere, at karakterene vi skaper fortsetter å leve sitt liv inni hodene våre, selv etter at siste punktum er satt. Da dukker det opp nye historier, spørsmål, mysterier eller dramatiske hendelser som også leserne bør få ta del i. Til VG innrømmer Nesbø at det var noe lignende som skjedde når det gjaldt brødreparet Opgard på Os:

– Jeg ble så glad i de karakterene, og jeg skjønte på slutten av skrivingen av «Kongeriket» at det måtte bli mer. Roy Opgard får nemlig en kongstanke. Han vil bygge verdens største berg-og-dal-bane i tre på Os!

Så da er det bare for oss som ikke befinner oss inni hodet til Nesbø, å smøre oss med tålmodighet. Kongen av Os har publiseringsdato 6.juni



Legg igjen en kommentar

Om Nettstedet:

Krimlitteratur.com er drevet av krimforfatter Geir Tangen i et samarbeid med et utvalg av andre norske krimforfattere og bokbloggere. Her publiseres nyheter, tips og anmeldelser om norsk og internasjonal krimlitteratur, filmer, og krimserier.

Nettstedet er uavhengig av forlag, og drives utelukkende på ideell basis. Det vil si at nettstedet ikke mottar noen form for økonomisk støtte, og at bidragsytere ikke får økonomisk kompensasjon for sine artikler eller anmeldelser.

Bidragsytere navngis i artiklene, de står selv ansvarlig for det publiserte innholdet, og det lenkes til deres egne blogger eller hjemmesider der det er aktuelt.


BIDRAGSYTERE:

Geir Tangen (red.)

Kjell Magne Gjøsæther

Ernst Stenberg

Sven Petter Næss

Henning Sviland

Anne Lise Johannessen

Anita Ness

Magasinet Hverdagsnett

Lotten Glans

Agnes Lovise Matre

Tine Sundal