Fasit og vinner av påskekrim-quizzen – del 2

I går presenterte vi andre del av vår påskekrimquiz med 19 middels vanskelige spørsmål som til sammen ga dere en nøkkelsetning som dere skulle sende inn for å være med i trekningen av en bokpremie. Det var mange som deltok i går også, men spørsmålene var verre, så det kom ikke inn mer enn 21 riktige svar. Vi har trukket en vinner, og gir dere fasiten på quizzen her. Klokka 12.00 kommer det en ny påskekrimquiz til dere. Denne gang av vanskelig vanskelighetsgrad.

VINNER: ISELIN SKAGEN

Her er fasiten på gårsdagens middels vanskelige påskekrimquiz:

19 MIDDELS VANSKELIGE KRIMSPØRSMÅL

  1. A.J. Kazinski er et pseudonym for to krimforfattere som skriver sammen. Hvilket land er de fra? (Svar: Danmark)
  2. Denne boka kom på norsk i 2017, er første bok i serien om etterforskerne Sam Berger og Molly Blom, og viser en ny, mørkere side av den kritikerroste forfatteren Arne Dahl. Hvilken bok? (Svar: Utmarker)
  3. Hva heter den femte boka i Marit Reiersgårds krimserie? (Svar: Liksteinen)
  4. Torkil Damhaug vant Rivertonprisen senest i 2022 for «Hund uten grav», og det var hans tredje pris. Hvilken bok var den andre han vant prisen for? (Svar: En femte årstid)
  5. Hvem skrev klassikeren «The Shining», som i filmatiseringen gjorde Jack Nicholson mer eller mindre udødelig som filmstjerne? (Svar: Stephen King)
  6. «Anna O» har vært en av denne krimvårens store snakkiser. På hvilket originalspråk er boka skrevet? (Svar: Engelsk)
  7. Jan-Erik Fjell har bare vært Rivertonnominert en eneste gang. For hvilken bok? (Svar: Ringmannen)
  8. Hva heter skuespilleren som spiller William Wisting i TV-serien til etternavn? (Svar: Nordin)
  9. La oss ta et etternavn til. Hva var etternavnet til svindleren og spritsmugleren som i 1935 ga ut en krimroman som han skrev fra fengselet, med tittelen «Smuglere» (Svar: Omre)
  10. Dette drapsvåpenet gir av en eller annen grunn assosiasjoner til Jo Nesbø …. (Svar: Kniv)
  11. Hva het falskmyntneren som Fredrik Skagen skrev åtte bøker om fra 1982 til 2002? (Svar: Morten Martens)
  12. Sue Graftons «Alfabetserie» om detektiven Kinsey Millhone var ment å bli en bok for hver bokstav i alfabetet, men hun rakk bare nesten å fullføre serien før hun døde. Hvor langt ned i alfabetet kom hun før hun gikk bort i 2017? (Svar: Y)
  13. Hva heter Jan Erik Viks debutkrim fra 2020 om en prest med litt skitten prestekrage? (Svar: En grav å gå til)
  14. Hva er tittelen på Jo Nesbø-romanen som kommer nå til sommeren? (Svar: Kongen av Os)
  15. Frode Granhus skrev krim fra Lofoten, men hvilket tettsted i Lofoten er det han skriver mest fra? (Svar: Reine i Lofoten)
  16. Hvilken krimroman vant Agnes Lovise Matre Sølvkniven for i 2020? (Svar: Iskald)
  17. Netflix skal lage en ny serie rundt figuren Harry Hole. Hvilken av Jo Nesbøs bøker er denne serien basert på? (Svar: Marekors)
  18. Nesten alle av Jørgen Jægers bøker finner sted i fiktive Fjellberghavn, men en av dem «Stemmen» tar sin handling fra en av Norges større byer på Østlandet. Hvilken by? (Svar: Drammen)
  19. «Sarek» er en av de største svenske krimsuksessene de siste årene. Hvem er forfatteren bak denne mørke thrilleren fra Nord-Sverige? (Svar: Ulf Kvensler)

Og ved å ta første bokstav i alle 19 svarene, fikk en følgende nøkkelsetning: DU LESER NOK MYE KRIM DU



Legg igjen en kommentar

Om Nettstedet:

Krimlitteratur.com er drevet av krimforfatter Geir Tangen i et samarbeid med et utvalg av andre norske krimforfattere og bokbloggere. Her publiseres nyheter, tips og anmeldelser om norsk og internasjonal krimlitteratur, filmer, og krimserier.

Nettstedet er uavhengig av forlag, og drives utelukkende på ideell basis. Det vil si at nettstedet ikke mottar noen form for økonomisk støtte, og at bidragsytere ikke får økonomisk kompensasjon for sine artikler eller anmeldelser.

Bidragsytere navngis i artiklene, de står selv ansvarlig for det publiserte innholdet, og det lenkes til deres egne blogger eller hjemmesider der det er aktuelt.


BIDRAGSYTERE:

Geir Tangen (red.)

Kjell Magne Gjøsæther

Ernst Stenberg

Sven Petter Næss

Henning Sviland

Anne Lise Johannessen

Anita Ness

Magasinet Hverdagsnett

Lotten Glans

Agnes Lovise Matre

Tine Sundal