Kommende krim: Boss

I juni kommer endelig Jan-Robert Henriksens femte krimroman. Den har fått tittelen Boss. Det er to år siden forrige utgivelse. Forsinkelsen skyldtes at forfatteren i ren  forbannelse over dårlig manus, satte fyr på første utgaven av Boss, hevder hovedpersonen selv i en pressemelding som ble sendt ut i går. Saken ble behørig omtalt i BOK365 med den slående undertittelen:  «Politimann brant bevisene.»

Boss er i følge Henriksen en politithriller fra domstolen. Målet har vært å ta rettsalens perspektiv lenger enn andre krimforfattere har gjort «Det har vært en vanskelig jobb», sier forfatteren. «Rettssalen har sjeldent dramatikk, den er en akademisk asfaltleggermaskin som tilsynelatende etterlater en glansa fin overflate

Den nye romanen tar utgangspunkt i internasjonal forbryterverden med forgreininger til Norge. Libertinerfester og seksuell undertrykkelse er sentrale emner i historien. Kjenner vi JR Henrixen-serien riktig, så kan vi vente oss en god kombo av action, spenning, humor og drama. Det er ikke mange i Norge som skriver slik denne forfatteren gjør. Den tidligere politimannen er i tillegg til å være krimforfatter også foredragsholder, humorist og buktaler.

Bok nummer fire Nattklovnen fikk en sekser på terningen fra Tønsbergs Blads rutinerte anmelder Finn Stenstad. Så JR Henrixen har visse ambisjoner med sin kommende bok – ambisjoner som gikk rett i peisen for et år siden i følge et intervju han gjorde med Bok365:

– Manuset var et tungt blysøkke som gikk rett til bunns. Hvorfor? Fordi det politifaglige kræsjet, tidslinjer kræsjet, fordi det var min første thriller – mens mine fire første bøker var krim. Det var som Flyhavarikommisjonen ville sagt det: «Summen av flere innvirkende årsaker førte til havariet.»

I det samme intervjuet sier Henriksen noen få ord om hva han vil by på i den kommende boka:

– Dette er enda et forsøk på å utgi en tidsriktig, spennende triller. Så nær ekte straffesaker som mulig. Det skal handle om penger, svindel, makt, g-streng og begjær.



Legg igjen en kommentar

Om Nettstedet:

Krimlitteratur.com er drevet av krimforfatter Geir Tangen i et samarbeid med et utvalg av andre norske krimforfattere og bokbloggere. Her publiseres nyheter, tips og anmeldelser om norsk og internasjonal krimlitteratur, filmer, og krimserier.

Nettstedet er uavhengig av forlag, og drives utelukkende på ideell basis. Det vil si at nettstedet ikke mottar noen form for økonomisk støtte, og at bidragsytere ikke får økonomisk kompensasjon for sine artikler eller anmeldelser.

Bidragsytere navngis i artiklene, de står selv ansvarlig for det publiserte innholdet, og det lenkes til deres egne blogger eller hjemmesider der det er aktuelt.


BIDRAGSYTERE:

Geir Tangen (red.)

Kjell Magne Gjøsæther

Ernst Stenberg

Sven Petter Næss

Henning Sviland

Anne Lise Johannessen

Anita Ness

Magasinet Hverdagsnett

Lotten Glans

Agnes Lovise Matre

Tine Sundal