ÅRETS BESTE KRIMBØKER: Anne L. Johannessen

Å være en bokelsker eller en lese-entusiast er noe mange kan påberope seg, men det er ikke mange i vårt langstrakte land som kan måle seg med Anne Lise Johannessen. Hun er en inspirator som vier enormt med tid og ressurser på å formidle sin begeistring for bøker og lesing. I tillegg til å drive nettsiden Hverdagsnett, gir hun også ut et gratismagasin med seks utgaver i året. De siste årene er hun blitt en av de viktigste influenserne når det kommer til leselyst og bokinspirasjon.

Fra sitt hjem i Sandefjord skriver Anne Lise Johannessen utrettelig på sine artikler, og snekrer på neste utgave av Hverdagsnett Magasinet. Da vi skulle sette sammen teamet med bidragsytere til Krimlitteratur, sto Anne Lise øverst på lista. Ikke bare skriver hun gode anmeldelser av krimbøker hun har lest, men like viktig for oss var alle de fantastisk fine krimportrettene hun har skrevet, og det enorme overskuddet og kontaktnettet. Hun reiser rundt på det som er av krimfestivaler, og er en alle norske krimforfattere møter med et smil og klem når vi ser henne.

Her er hennes fem utvalgte norske krimromaner fra 2023. Klikk på omslaget så kommer du til hele anmeldelsen hennes:


ULRIK HØISÆTHER: DEN KONGELIGE KIDNAPPINGEN

Den kongelige kidnappingen er en bok som skiller seg fra de «vanlige krimbøkene» jeg pleier å lese. En skikkelig heseblesende «action-krim» med høyt tempo. Språket er billedlig og friskt. Det vil ikke forundre meg om boka blir nominert til Riverton . Historien var så spennende at jeg leste den ut på en dag.


ØRJAN N. KARLSSON: NATTEN REISER ALENE

I Natten reiser alene fanger historien interessen min helt fra start. For ikke å snakke om språket. Forfatteren skriver utrolig godt, på en uanstrengt måte, og det sitter som det skal fra første side. Avisa Nordland sier: «Kan ikke noen være så snill å lage tv-serie av dette?» Det utsagnet støtter jeg!


MYRIAM H. BJERKLI: ELSKEDE EMILIE

Forfatteren har igjen skrevet en mørk og vond historie. Selv om historien er ubehagelig, så er det en viktig bok, og jeg mener at Elskede Emilie er Bjerklis beste bok. Her er det ikke noe å lure på, når det gjelder terningkast blir det full pott.


LENE LAURITSEN KJØLNER: DEN SISTE OLJE

Jeg elsker Olivia-serien! Forfatteren beskriver miljøene så jeg føler nesten at jeg er der. Som vanlig skriver forfatteren et godt språk, og med en humoristisk undertone. Dette er hyggekrim på sitt beste! Ta med boka, et glass med god drikke, og kryp under teppet – og les.


GEIR TANGEN: HUNDEDAGER

Tangen skriver en god og virkelighetsnær historie. Språket er bra, både billedlig og overbevisende, og dette gjør at jeg tror på historien. Miljøet fremstilles som guffent, og det er et krypende ubehag rundt flere av situasjonene i historien som gjør historien engasjerende.


HER ER ANNE LISES UTVALGTE INNEN OVERSATT KRIM I 2023:

TARRYN FISHER: FRUENE

Fruene av den bestselgende amerikanske forfatteren Tarry Fisher elsket jeg. Det er en psykologisk thriller, som er min favorittsjanger. Lettlest historie med et god språk. Og jeg kan nesten love deg at du kommer til å bli lurt – det ble jeg flere ganger.


JOHANNA MO: MITTLANDET

Dette er tredje bok i Johanna Mos serie fra Öland. Forfatteren har en fin fortellerstemme og skrivestil som gjør at man sliter med å legge fra seg denne velskrevne spenningsboka. Jeg liker også veldig godt hovedpersonene Hanna og Erik, og hvordan forfatteren beskriver dem. En klar anbefaling fra meg.


ANNA JANSSON: DATTER SAVNET

Første bok i en ny serie fra Sverige. Denne gangen ble jeg faktisk lurt trill rundt. Endelig! Det er lenge siden en bok har klart det. Først veldig sent i handlingen, skjønte jeg hvordan dette hang sammen. Det er godt gjort, og det fortjener den toppkarakter for!


CLÈMENCE MICHALLON: DEN STILLE LEIEBOEREN

Her har du en knallbra psykologisk thriller, og du kommer tett på offeret til en seriemorder. Forfatteren skriver nydelig, og tar oss med på en billedlig reise – med spenning på høyt nivå. For meg ble dette en perfekt lesestund. Boka har alt jeg forventer av denne sjangeren.


KRISTINA OHLSSON: SKODDEHAV

Dette er en serie som jeg liker godt. August Stindberg – ja, han heter faktisk det, er en person som det er lett å like. Miljøet beskrives fint, og ser ut til å være et fint sted å bo… hvis det ikke hadde vært for disse drapene da. Skoddehav er spennende, og ikke minst lettlest. Plottet er lekkert bygget opp. 




Ett svar til «ÅRETS BESTE KRIMBØKER: Anne L. Johannessen»

  1. […] verden / Anita Ness – Hverdagsnett / Anne Lise Johannessen – Ernst Stenberg – Tine Sundal – Lillasjel / Mariann […]

    Liker

Legg igjen en kommentar

Om Nettstedet:

Krimlitteratur.com er drevet av krimforfatter Geir Tangen i et samarbeid med et utvalg av andre norske krimforfattere og bokbloggere. Her publiseres nyheter, tips og anmeldelser om norsk og internasjonal krimlitteratur, filmer, og krimserier.

Nettstedet er uavhengig av forlag, og drives utelukkende på ideell basis. Det vil si at nettstedet ikke mottar noen form for økonomisk støtte, og at bidragsytere ikke får økonomisk kompensasjon for sine artikler eller anmeldelser.

Bidragsytere navngis i artiklene, de står selv ansvarlig for det publiserte innholdet, og det lenkes til deres egne blogger eller hjemmesider der det er aktuelt.


BIDRAGSYTERE:

Geir Tangen (red.)

Kjell Magne Gjøsæther

Ernst Stenberg

Henning Sviland

Anne Lise Johannessen

Anita Ness

Magasinet Hverdagsnett

Lotten Glans

Agnes Lovise Matre

Tine Sundal