ÅRETS BESTE KRIMBØKER: Henning Sviland

Det var ingenting ved Henning Svilands oppvekst som ga et forvarsel om at han en dag skulle ende opp som en markant stemme når det kom til leseglede, litteratur og bokentusiasme. Henning slet med lese og skrivevansker, men har på tross av dette de senere årene funnet stor glede i bøkenes fantastiske verden. Som bokblogger er han en av Norges mest aktive, og han har en stor gruppe faste lesere som følger hans gode råd både når det gjelder krim og annen litteratur.

I tillegg til å være en dedikert bokblogger, er Henning en frivillighetens mann som stiller opp for både lokale idrettslag og veldedige formål som Frelsesarmeen og Kirkens Bymisjon. Han er aktiv på mange fora, og en som svarer på spørsmål og er behjelpelig der noen måtte trenge hjelp og veiledning. Vi i Krimlitteratur ønsket å ha Henning med på laget, da vi ser at han har en egen evne til å treffe godt i sine vurderinger på kriminallitteratur, er produktiv, og at han også tør å stå rakrygget ved sine meninger når det er noe som ikke faller i smak. Slikt gir kredibilitet og troverdighet.

Siden Henning er medlem av juryen som skal avgjøre hvem som får Sølvkniven for 2023, presenterer han her kun de oversatte bøkene han anbefaler fra året som gikk, slik at hans norske favoritter er en hemmelighet, enn så lenge juryen fremdeles er i arbeid. Klikk på omslaget så kommer du til hele anmeldelsen hans:


HER ER HENNINGS UTVALGTE INNEN OVERSATT KRIM I 2023:

LINE AREKLEW: I MØRKET

Lina Areklews I mørket har et veldig godt tempo, og det er gnistrende spenning fra start til slutt. Forfatteren holder også fint på leseren ved å legge ut mystiske spor, og kommer med flere uventede vendinger. En drivende god pagetuner som jeg anbefaler sterkt videre!


SARA STRÖMBERG: SKYGGER

Dette er en meget bra debutbok . Den er velskrevet og spennende. Dette er slow-crime hvor det bygger seg sakte opp, og det er en underliggende, krypende uhygge boka gjennom. Strömberg er rett og slett en knallgod historieforteller. Rolig, velskrevet, spennende og stemningsfylt krim.


THOMAS BAGGER: DEN NITTENDE ØYA

I denne krimromanen skildres færøysk miljø, natur og vær på en måte så du faktisk føler at du er tilstede på Færøyene. Jeg må kanskje advare om at den både er mørk, grotesk og brutal, men det står godt til historien som utspiller seg. Her er det uhygge, neglebitende spenning, og så godt som ingen dødpunkter.


ANDERS DE LA MOTTE: GLASSMANNEN

Jeg må innrømme at jeg hadde skyhøye forventninger etter å ha lest De bergtatte, som er første bok i serien. Forfatteren innfridde! Sjeldent at ei bok på over 600 sider har gått så fort. En av de absolutt beste bøkene jeg har lest i år innen krim-sjangeren. Anders de la Motte skriver så levende at en føler en er til stede i dramaet.


PERNILLA ERICSON: FELLEN

Denne serien blir bare bedre og bedre, og dette er tredje bok. Ericson klarer å holde på leseren helt til siste slutt. Det er en nerve boka gjennom som får leseren til å trippe av spenning, og sittende klistra til boka. En svært spennende og underholdende thriller som engasjerer meg skikkelig.




Ett svar til «ÅRETS BESTE KRIMBØKER: Henning Sviland»

  1. Randi Helene Antonsen avatar
    Randi Helene Antonsen

    Enig med Henning. Dette er bra krim og en del av mine favoritter også.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Om Nettstedet:

Krimlitteratur.com er drevet av krimforfatter Geir Tangen i et samarbeid med et utvalg av andre norske krimforfattere og bokbloggere. Her publiseres nyheter, tips og anmeldelser om norsk og internasjonal krimlitteratur, filmer, og krimserier.

Nettstedet er uavhengig av forlag, og drives utelukkende på ideell basis. Det vil si at nettstedet ikke mottar noen form for økonomisk støtte, og at bidragsytere ikke får økonomisk kompensasjon for sine artikler eller anmeldelser.

Bidragsytere navngis i artiklene, de står selv ansvarlig for det publiserte innholdet, og det lenkes til deres egne blogger eller hjemmesider der det er aktuelt.


BIDRAGSYTERE:

Geir Tangen (red.)

Kjell Magne Gjøsæther

Ernst Stenberg

Sven Petter Næss

Henning Sviland

Anne Lise Johannessen

Anita Ness

Magasinet Hverdagsnett

Lotten Glans

Agnes Lovise Matre

Tine Sundal