ÅRETS BESTE KRIMBØKER: Kjell M. Gjøsæther

Å bli anmeldt av Kjell Magne Gjøsæther er en drøm for alle norske krimforfattere. Ingen er så grundig, går så langt ned i dybden på teksten, og bruker så mye plass til å analysere det litterære som det Kjell Magne gjør. Dette fører også til at han har en stor stjerne hos dem som søker etter mer enn det overfladiske i anmeldelser. Derfor var Gjøsæther en selvskreven mann på lista over de vi ønsket å ha med som bidragsytere til Krimlitteratur.

Kjell Magne Gjøsæther har et selvuttalt mål om å framsnakke og anmelde forfattere som ikke får tilsvarende plass i andre medier. Han publiserer ikke anmeldelser som han ville gitt treningkast 3 eller lavere på sin blogg, ettersom han mener det bare undergraver skrivelyst og skriveglede hos nye forfatterstemmer. Til gjengjeld skriver han altså innsiktsfulle, lange og dyptpløyende anmeldelser av de bøkene han liker godt. Det er derfor alltid en glede å se hos forfattere som oppnår å få en anmeldelse på hans blogg, bokblogger.com

Siden Kjell Magne er medlem av juryen som skal avgjøre hvem som får Sølvkniven for 2023, presenterer han her kun de oversatte bøkene han anbefaler fra året som gikk, slik at hans norske favoritter er en hemmelighet, enn så lenge juryen fremdeles er i arbeid. Klikk på omslaget så kommer du til hele anmeldelsen hans:


HER ER KJELL MAGNES UTVALGTE INNEN OVERSATT KRIM I 2023:

PASCAL ENGMAN: KOKAIN

I Kokain fylgjer me både etterforskning og dei som utfører brotsverk parallelt. Fokuset er retta mot gjenger og gjengkriminalitet. Drivet i boka er einestående, og eg kan ikkje komme på så mange andre som held dette nivået i bok etter bok. Pascal Engman plasserer seg sjølv på det internasjonale krimkartet med denne serien og boka.


DON WINSLOW: KORRUPT

I denne frittståande romanen møter me desperate folk som utfører desperate handlingar, enten det er narkolangarar, politimenn, sjefar eller narkobaronar. «Korrupt» er eit meisterverk om eit røft og brutalt gatemiljø i New York. Forfatteren sparer ikkje på krutet med sitt røffe språk og levande skildringar.


THOMAS BAGGER: MANNEN I TRE DELER

Språket til Thomas Bagger er røft, skildringane er makabre, og historia er ganske mørk. Til tider kan det nesten bli i meste laget, men samstundes er det eit så fascinerende driv i handlinga at ein klarer ikkje å slutte å lese. Etterkvart som ting utspeler seg, så vert ein berre meir og meir engasjert .


ANTHONY McCARTEN: UNDER RADAREN

«Under radaren» er ein fiffig og intens thriller.  Strålende tematikk og eit fantastisk driv. Dette er ein tankevekkande thriller, og definitivt aktuell. Her innser me at alle er villig til å gjere kva som helst for å oppnå eigen vinning. Det er ei fascinerende reise i teknologi, men også i menneskesinnet.


THOMAS BAGGER: DEN NITTENDE ØYA

«Den nittende øya» er ein drivande god spenningskrim lagt til eit ugjestmildt miljø på Færøyene. Med sine gode betraktningar av menneskesinnets lunefulle sider, kombinert med språkleg kløkt og overraskande vendingar, er dette nok ei bok på øverste hylle frå danskane sin nye forfatterstjerne.




Legg igjen en kommentar

Om Nettstedet:

Krimlitteratur.com er drevet av krimforfatter Geir Tangen i et samarbeid med et utvalg av andre norske krimforfattere og bokbloggere. Her publiseres nyheter, tips og anmeldelser om norsk og internasjonal krimlitteratur, filmer, og krimserier.

Nettstedet er uavhengig av forlag, og drives utelukkende på ideell basis. Det vil si at nettstedet ikke mottar noen form for økonomisk støtte, og at bidragsytere ikke får økonomisk kompensasjon for sine artikler eller anmeldelser.

Bidragsytere navngis i artiklene, de står selv ansvarlig for det publiserte innholdet, og det lenkes til deres egne blogger eller hjemmesider der det er aktuelt.


BIDRAGSYTERE:

Geir Tangen (red.)

Kjell Magne Gjøsæther

Ernst Stenberg

Sven Petter Næss

Henning Sviland

Anne Lise Johannessen

Anita Ness

Magasinet Hverdagsnett

Lotten Glans

Agnes Lovise Matre

Tine Sundal