Krimlitteratur på påsketur

Krimfestivalen i Oslo er over, våren har meldt sin ankomst i form av første vårmåned, og påsken er bare drøye tre uker unna. I den forbindelse legger vi i Krimlitteratur (les; redaktøren) ut på en prematur påsketur i tre hele uker for å formidle den aller beste krimlitteraturen til folket rundt om på Vestlandet. Det er i alt 10 biblioteker som vil få besøk av undertegnede disse ukene, og det kribler godt i beina etter å komme seg ut på landeveien.

Som de aller fleste fine turer, starter den hjemme, og i morgen er jeg å treffe på Haugesund Folkebibliotek klokka 19.30 med foredraget «Årets beste påskekrim». En hårete tittel kanskje, men jeg sier som Hans Olav Lahlum: Det er min mening, og den må jeg respektere!

Det er nemlig akkurat det dette er. Mine aller beste tips til hva du kan lese i påsken dersom du er på jakt etter en spenningsbok å dykke ned i foran peisen på hytta. De er delt inn i ulike kategorier. Hvilke fem bøker JEG mener var fjorårets beste norske krimromaner. Hvilke fem bøker Rivertonjuryen har nominert som fjorårets beste krimromaner (Nei, vi er ikke helt enige om alt). Hvilke knallgode NYE krimromaner som har kommet ut i 2024. Og …. til slutt rosinen i pølsa … Hvilke 10 spenningsromaner er de aller beste som er gitt ut på norsk de siste 10 årene.

Som om ikke det var nok, har jeg med meg tre av disse 10 supergode bøkene til hvert bibliotek, og trekker ut tre vinnere som får dem med seg hjem når kvelden er over. Skulle noen mot formodning ikke lytte til noen av de gode rådene mine, og heller ønske å lese noe JEG har skrevet, ja så blir det muligheter til å kjøpe med seg mine to siste romaner i pocket også.

Er det en ting som er helt sikkert, så er det at det kommer til å bli stor debatt om hvilke 10 romaner jeg har valgt ut, og jeg er helt trygg på at dersom vi hadde spurt dere lesere, ville dere ha kommet opp med hundrevis av ulike lister med helt andre navn og titler. Da er det litt deilig å få lov til å være diktator for noen kvelder, og bare kjøre på med mine helt personlige favoritter. Her er mine 10 utvalgte. Kjør gjerne debatt i kommentarfeltet:

Til de av dere som bor på vestlandet et sted, og som lurer på om jeg dukker opp på ditt bibliotek. Her er oversikten:



Legg igjen en kommentar

Om Nettstedet:

Krimlitteratur.com er drevet av krimforfatter Geir Tangen i et samarbeid med et utvalg av andre norske krimforfattere og bokbloggere. Her publiseres nyheter, tips og anmeldelser om norsk og internasjonal krimlitteratur, filmer, og krimserier.

Nettstedet er uavhengig av forlag, og drives utelukkende på ideell basis. Det vil si at nettstedet ikke mottar noen form for økonomisk støtte, og at bidragsytere ikke får økonomisk kompensasjon for sine artikler eller anmeldelser.

Bidragsytere navngis i artiklene, de står selv ansvarlig for det publiserte innholdet, og det lenkes til deres egne blogger eller hjemmesider der det er aktuelt.


BIDRAGSYTERE:

Geir Tangen (red.)

Kjell Magne Gjøsæther

Ernst Stenberg

Henning Sviland

Anne Lise Johannessen

Anita Ness

Magasinet Hverdagsnett

Lotten Glans

Agnes Lovise Matre

Tine Sundal