Lettbent og litt forutsigbart

Freida McFadden er en av mange nye oversatte krimforfattere som Cappelen Damm har sluppet de siste årene, først og fremst med tanke på «kioskmarkedet». Lettleste internasjonale bestselgere som prøves ut på det norske markedet. Med Kvinnen i etasjen over får du akkurat det du forventer skriver vår anmelder Anne Lise Johannessen. Det er ikke nødvendigvis negativt. Av og til er det deilig å bare kunne hvile seg med en bok som ikke krever hundre prosent konsentrasjon i hvert eneste avsnitt.

Freida McFadden er pseudonym for en bestselgende forfatter som har ligget på topp på Amazons og USA Todays salgslister, og er blitt et fenomen på internett. Det var med Hushjelpen hun fikk sitt store gjennombrudd, og bøkene hennes er høyt elsket av veldig mange. Hun har skrevet flere psykologiske thrillere samt humoristiske romaner fra sykehusmiljø.

I denne romanen møter vi Sylvia som er på vei til et jobbintervju, men blir forhindret. Tilfeldighetene vil at hun i stedet møter på sjarmerende og velstående Adam, som er ute etter noen som kan hjelpe til med hans kone, Victoria. Sylvia kan få bo gratis i det fantastiske huset deres, men det ligger ganske avsides til, på Long Island. Sylvia har en dårlig magefølelse, men jobben er godt betalt, og hun sliter økonomisk. Dessuten er jo dette en fin mulighet til å få større avstand til eksen, som aldri lar henne være i fred. Hun takker ja, for dette er jo en bra jobb. Er det ikke?

Selvsagt smelter Sylvia for sjarmen til Adam, men så lenge Victoria ikke vet noe, går det vel bra? Victoria var tidligere en vakker og elegant dame, med mange drømmer. Da hun fant den superkjekke Adam, og giftet seg med han, ble livet perfekt… men så skjedde en ulykke. Hun falt ned en bratt trapp hjemme i deres nye hus. Hun endte opp med at halve kroppen ble lam, og taleevnen sterkt redusert. Hver dag har hun en hjemmesykepleier, mens Sylvia skal ordne mat og «være der» for henne.

Victoria er ofte veldig trøtt, og sliter med å få i seg mat, men Sylvia finner fort ut at Victoria kan mer enn Adam tror. Da Sylvia får lese Victorias gamle dagbok som er skrevet «til hennes framtidige barn», blir hun kastet ut i et tankekaos, og spørsmålet er om hun skal reise hjem eller bli.

Artig og kreativt
Dette er en spennende og lettlest thriller som er perfekt når du sitter litt ute nå i penværet. Historien er ikke av de mest originale, eller særlig troverdig – men den er i en sjanger jeg liker veldig godt.

Plottet er artig og kreativt, men også forholdsvis forutsigbart. Selv om jeg hadde tanker om at jeg kunne bli lurt i hodet, så satt jeg tidlig med en mistanke om både løsningen og en av twistene. Det gjør ingenting, for det er jo det andre elementer i historien som er spennende i en bok som dette, og man vet jo aldri om man har rett… eller blir lurt. På slutten kommer en overraskelse som jeg ikke hadde sett for meg. 

Uansett er det en fin og underholdende bok som jeg «slukte hel», og koste meg masse med.



Legg igjen en kommentar

Om Nettstedet:

Krimlitteratur.com er drevet av krimforfatter Geir Tangen i et samarbeid med et utvalg av andre norske krimforfattere og bokbloggere. Her publiseres nyheter, tips og anmeldelser om norsk og internasjonal krimlitteratur, filmer, og krimserier.

Nettstedet er uavhengig av forlag, og drives utelukkende på ideell basis. Det vil si at nettstedet ikke mottar noen form for økonomisk støtte, og at bidragsytere ikke får økonomisk kompensasjon for sine artikler eller anmeldelser.

Bidragsytere navngis i artiklene, de står selv ansvarlig for det publiserte innholdet, og det lenkes til deres egne blogger eller hjemmesider der det er aktuelt.


BIDRAGSYTERE:

Geir Tangen (red.)

Kjell Magne Gjøsæther

Ernst Stenberg

Sven Petter Næss

Henning Sviland

Anne Lise Johannessen

Anita Ness

Magasinet Hverdagsnett

Lotten Glans

Agnes Lovise Matre

Tine Sundal