ÅRETS BESTE KRIMBØKER: Ernst Stenberg

Ernst Stenberg har framsnakket bøker, ivret for leselyst, og delt sine lesetips med oss på ulike sosiale medier i mange år. Han driver ingen egen bokblogg, men bruker ulike lesegrupper på Facebook og sin egen instagramprofil for å uttrykke sin begeistring for bøker han liker. Han nyter stor respekt hos både forlag, forfattere og hos lesere ettersom han evner å trekke fram de små krimperlene som ikke så mange andre snakker om.

Vi i Krimlitteratur ønsket å ha med oss Ernst på laget akkurat av den grunn. Hans finskårne blikk for de små krimutgivelsene, gjerne gitt ut på mindre forlag, eller indieutgivelser. De som sjelden eller aldri får omtale andre steder. Dessuten er han en strålende ambassadør for å spre ekte, genuin leseglede til folket. Han har et skarpt blikk for detaljer, og en fin penn som gjør at våre lesere får stort utbytte av å lese hans anmeldelser.

Ettersom Ernst Stenberg prioriterer å lese norske krimromaner (så lenge Don Winslow ikke er ute med noe nytt), så er det i denne kategorien han presenterer årets beste bøker.

Her er hans fem utvalgte norske krimromaner fra 2023. Klikk på omslaget så kommer du til hele anmeldelsen til Ernst:


JAN ERIK VIK: DØDE ØYNE SER IKKE

Døde øyne ser ikke er et helt tydelig resultat av et nitidig og grundig arbeid . Språket er imponerende, og det er helt innlysende at forfatteren har bedrevet grundig research rundt menneskesinnets uransakelige veier. En psykologisk thriller det er klasse over. Fanger leseren i et jerngrep!


JOHANNES KAASA: BEISTET

Gotisk krim med handling fra slutten av 1700-tallet. På jaktgodset Orceval i Frankrike omkranset av store, mørke skoger og en ugjennomtrengelig tornehekk, vandrer et enormt beist som dreper uskyldige gjetere. «Beistet» er en velskrevet, nervepirrende krimroman , og en imponerende debut. 


MYRIAM H. BJERKLI: ELSKEDE EMILIE

Dette er kanskje Bjerklis aller beste krim med politioverbetjent Håkon Haakonsen . Myriam Bjerklis evne til å fremstille hovedkarakterenes indre tanker, beskrive deres traumer og innsikten til å beskrive deres personlige tragedier, er hennes store styrke som forfatter.


GEIR TANGEN: HUNDEDAGER

Geir Tangen har en stadig stødigere og sikrere penn. Den underliggende tematikken med vold i nære relasjoner er virkelighetsnær og samtidig svært spennende. Det var deilig å lese en bok hvor både redaktørarbeid, språkvask og korrekturlesning var 100% gjennomført.


LARS HELLE: DEN SOM HENGIR SEG TIL DJEVELEN

Forfatteren bekrefter igjen at han behersker krimformatet. Gjennom et solid håndverk klarer han å bygge opp et svært spissfindig og spennende plott i nåtid, samtidig som han har satt seg godt inn i 1600-tallets barbariske hekse-prosesser. En av Norges beste krimforfattere!




3 svar til «ÅRETS BESTE KRIMBØKER: Ernst Stenberg»

  1. Tre gode tips her, og to jeg har lest med stor glede 🙂
    En kriminelt god jul ønskes dere fra Bergen!

    Liker

  2. Åslaug Rise Holberg avatar
    Åslaug Rise Holberg

    Leser med stor glede bloggernes anbefalinger. Ser at noen av mine favoritter også ligger der! Bra tiltak!

    Liker

  3. […] verden / Anita Ness – Hverdagsnett / Anne Lise Johannessen – Ernst Stenberg – Tine Sundal – Lillasjel / Mariann Sæther […]

    Liker

Legg igjen en kommentar

Om Nettstedet:

Krimlitteratur.com er drevet av krimforfatter Geir Tangen i et samarbeid med et utvalg av andre norske krimforfattere og bokbloggere. Her publiseres nyheter, tips og anmeldelser om norsk og internasjonal krimlitteratur, filmer, og krimserier.

Nettstedet er uavhengig av forlag, og drives utelukkende på ideell basis. Det vil si at nettstedet ikke mottar noen form for økonomisk støtte, og at bidragsytere ikke får økonomisk kompensasjon for sine artikler eller anmeldelser.

Bidragsytere navngis i artiklene, de står selv ansvarlig for det publiserte innholdet, og det lenkes til deres egne blogger eller hjemmesider der det er aktuelt.


BIDRAGSYTERE:

Geir Tangen (red.)

Kjell Magne Gjøsæther

Ernst Stenberg

Sven Petter Næss

Henning Sviland

Anne Lise Johannessen

Anita Ness

Magasinet Hverdagsnett

Lotten Glans

Agnes Lovise Matre

Tine Sundal