ÅRETS BESTE KRIMBØKER: Tine Sundal

Tine Sundal bor, lever og leser i Bergen. Hun er en av Norges mest anerkjente bokbloggere gjennom mange år, og en av de aller første vi kontaktet for et samarbeid her på Krimlitteratur. Hun leser mye krim, og i dag, på selveste julaften, deler hun sine fem norske og fem internasjonale favoritter fra 2023 med dere. Hver dag framover vil dere få møte en av våre anmeldere, og få vite hvilke krimromaner de likte best i året som gikk.

Barne og ungdomsarbeideren er en av våre mest rutinerte bokbloggere. Hun har faktisk skrevet omtaler og anmeldelser av bøker helt siden 2008. Etter 15 år bak tastaturet, er hun fremdeles ikke lei av å spre leseglede til sine følgere. Hun leser over 200 bøker i året, og er en mange bokentusiaster går til på nettet for å få gode lesetips. Tine har en helt spesiell nese for hva som er bra, og hva som ikke er det, og behandler alle forfatterne med respekt gjennom saklig og velbegrunnet kritikk. I tillegg er hun herlig entusiastisk når hun først kommer over noe hun er begeistret for.

Her er hennes fem utvalgte norske krimromaner fra 2023. Klikk på omslaget så kommer du til hele anmeldelsen til Tine:


CHRIS TVEDT: PÅ ÆRE OG SAMVITTIGHET

På ære og samvittighet leser du på et blunk, pass på å ha tilfredsstilt alle basale behov før du setter deg ned, for du kommer ikke til å ha lyst til å reise deg igjen. Dette er kvalitetskrim på sitt beste, med et uvanlig godt plott, høy grad av spenning og levende karakterer. 


JØRGEN JÆGER: SKJEBNEDØGN

Jørgen Jæger holder virkelig koken, jeg tar hatten av for ham og hans 14 bøker i denne serien. Handlingen har sosialt engasjement, humor og spenning i akkurat de mengdene jeg liker. Relevante vinklinger og uventede vendinger gjør Skjebnedøgn til en bladvender av høy karakter. 


MYRIAM H. BJERKLI: ELSKEDE EMILIE

Elskede Emilie er en slukebok av dimensjoner. Boken er lettlest, og handlingen er enkel å følge. Som leser lar en seg fordype i krimgåten og blir underholdt. Tematikken ligger og ulmer som mørk filmmusikk i bakkant, og holder leseren på pinebenken. 


GEIR TANGEN: HUNDEDAGER

Historien er velskrevet, lettlest og helt uten dødpunkter. Vi møter et rikt persongalleri, men det er ikke vanskelig å følge med i handlingen. Hundedager er gjennomgående spennende, her dveles det ikke ved lange skildringer av verken omgivelser eller følelser. 


KARIN FOSSUM: FARVEL, FARAH DIBA

Karin Fossum skriver knakende godt, jeg kan ikke annet enn å ta av meg hatten for at hun gang på gang klarer å få meg til å glemme tid og sted. Jeg holdt pusten i enkelte av sekvensene, og var skikkelig på tuppa i begynnelsen – full pott på terningen fra meg


HER ER HENNES UTVALGTE INNEN OVERSATT KRIM I 2023:

STEFAN AHNHEM: EN HELT ANNEN HISTORIE

Boken holdt meg fengslet og engasjert. Historien holder høyt tempo, og har flere engasjerende handlingstråder. Stefan Ahnhem skriver dessuten veldig godt, og jeg stor satte stor pris på denne leseøkten. Boken er også forholdsvis kort, så denne sluker du i en jafs!


THOMAS BAGGER: DEN NITTENDE ØYA

Et mørkere og dystrere hull enn dette miljøet på Færøyene skal en lete lenge etter. Innbyggerne er tilsynelatende dypt religiøse, i alle fall utad, selv om mange av deres handlinger ikke er utpreget nestekjærlige. Den nittende øya er rett og slett spennende til tusen.


KARIN SMIRNOFF: HAVØRNENS SKRIK

Karin Smirnoff har dreisen på krimsjangeren. Dette er ikke bare en glimrende thriller og en aktverdig fortsettelse av Lisbeth Salander-trilogien, men også en nydelig skrevet roman. Jeg ble overrasket over at hun greide å dra stemningen og språket med seg inn i en krim av dette kaliberet


KRISTINA OHLSSON: SKODDEHAV

Kristina Ohlsson skriver godt, og selv om historien er et flettverk av hint, blir en aldri i stuss om hvem som er hvem, og hva de har med handlingsforløpet å gjøre. Den er vanskelig å legge ned, handlingen er lett å følge, og gir leseren et utpreget behov for alltid å ville lese «bare ett kapittel til».Perfekt sommerlesning!




Ett svar til «ÅRETS BESTE KRIMBØKER: Tine Sundal»

  1. […] verden / Anita Ness – Hverdagsnett / Anne Lise Johannessen – Ernst Stenberg – Tine Sundal – Lillasjel / Mariann Sæther […]

    Liker

Legg igjen en kommentar

Om Nettstedet:

Krimlitteratur.com er drevet av krimforfatter Geir Tangen i et samarbeid med et utvalg av andre norske krimforfattere og bokbloggere. Her publiseres nyheter, tips og anmeldelser om norsk og internasjonal krimlitteratur, filmer, og krimserier.

Nettstedet er uavhengig av forlag, og drives utelukkende på ideell basis. Det vil si at nettstedet ikke mottar noen form for økonomisk støtte, og at bidragsytere ikke får økonomisk kompensasjon for sine artikler eller anmeldelser.

Bidragsytere navngis i artiklene, de står selv ansvarlig for det publiserte innholdet, og det lenkes til deres egne blogger eller hjemmesider der det er aktuelt.


BIDRAGSYTERE:

Geir Tangen (red.)

Kjell Magne Gjøsæther

Ernst Stenberg

Henning Sviland

Anne Lise Johannessen

Anita Ness

Magasinet Hverdagsnett

Lotten Glans

Agnes Lovise Matre

Tine Sundal