Ny dansk krim gir mersmak

I september kommer den danske krimforfatteren Julie Hastrup til Norge som gjest på Osterøy Krimfestival. Anne Lise Johannessen har lest hennes krimroman En torn i øyet, gleder seg stort til flere bøker fra forfatteren, og til å få møte henne til høsten. Les Anne Lises anmeldelse her:

En torn i øyet starter med at vi møter Agnes Dam, en fyldig eldre dame, som er ute og lufter hunden sin, Trunte på Vest-Jylland i Danmark. Da Trunte plutselig stopper og bjeffer, ser Agnes noe. Det ligger en ung jente på bakken, og hun er død. Jenta viser seg å være den 22 år gamle Anna Gudbergsen. Hun hadde kvelden før syklet hjem fra et utested. Nå er hun knivdrept og muligens voldtatt.

Rebekka Holm (35) jobber hos Mordkommisjonen i København. Dette er hennes tredje år i dette tøffe miljøet, hun er eneste kvinne på avdelingen, men hun er svært dyktig i jobben sin. Nå har hun nettopp flyttet inn på et nytt kontor, et stort lyst rom i sjette etasje. Hun står i vinduet og ser utover Tivoliet i København, da telefonen ringer.

Det er sjefen til Rebekka, Torsten Krogh. Han forteller om jenta som er funnet, og ber Rebekka se på saken. Etter at hun begynte i Mordkommisjonen er det ikke så ofte hun jobber med klassiske drapssaker. Hun kjenner en sitrende spenning i mellomgulvet, for det har hun savnet. Samtidig blir dette hennes første solosak, og nå skal hun assistere det lokale politiet i Ringkøbing, byen der hun selv vokste opp.

Hun har holdt seg unna Ringkøbing siden en forferdelig ulykke for seksten år siden. Motvillig vender hun tilbake til hjemstedet og kastes rett inn i det lille samfunnets løgner og svik. Samtidig konfronteres hun med sin egen historie.

Det kommer raskt fram at det skjedde et lignende drap for 20 år siden og nå viser det seg at disse drapene har mange likhetstrekk. Teorien er også at Anna kjente gjerningsmannen. En person seiler raskt opp som mistenkt, men Rebekka står hardt på at hun tror det er feil gjerningsmann. Rebekka gjør en god figur som leder, samtidig som hun kjemper mot egne problemer. Så forsvinner en to år gammel jente fra et supermarked. Hun heter også Anna …

Forfatteren Julie Hastrup vender også tilbake til hjemtraktene i denne boka, da hun selv kommer fra nettopp Ringkøbing. Hun har fått en kjempesuksess i hjemlandet med sine krimbøker om Rebekka, og har allerede skrevet 9 bøker i serien. Foreløpig er det kun to som er utgitt på norsk, men ytterligere to kommer senere i år. Jeg skal lese alle sammen, for dette er bra!

Forfatteren skriver godt og billedlig. Historien fenger fra start. Selv om jeg raskt får en mistanke, som faktisk viser seg å være riktig, er det en nerve av spenning gjennom hele boka. Dette er en bok du som krimelsker, bør ha på leselista di.

Om du har lyst til å møte forfatteren, kan du melde deg på til arrangementet Osterøy Krimfestival, som vil finnes sted på Fjordslottet hotell på Osterøy rett utenfor Bergen 19. -22. september.



Legg igjen en kommentar

Om Nettstedet:

Krimlitteratur.com er drevet av krimforfatter Geir Tangen i et samarbeid med et utvalg av andre norske krimforfattere og bokbloggere. Her publiseres nyheter, tips og anmeldelser om norsk og internasjonal krimlitteratur, filmer, og krimserier.

Nettstedet er uavhengig av forlag, og drives utelukkende på ideell basis. Det vil si at nettstedet ikke mottar noen form for økonomisk støtte, og at bidragsytere ikke får økonomisk kompensasjon for sine artikler eller anmeldelser.

Bidragsytere navngis i artiklene, de står selv ansvarlig for det publiserte innholdet, og det lenkes til deres egne blogger eller hjemmesider der det er aktuelt.


BIDRAGSYTERE:

Geir Tangen (red.)

Kjell Magne Gjøsæther

Ernst Stenberg

Henning Sviland

Anne Lise Johannessen

Anita Ness

Magasinet Hverdagsnett

Lotten Glans

Agnes Lovise Matre

Tine Sundal