Film: Stjernespekket lag til Torsdagsmordklubben

Det nærmer seg filminnspilling av den fantastiske krimserien til Richard Osman om pensjonistgjengen i Torsdagsmordklubben. Bøkene har gått sin seiersgang verden over, også her i Norge, der flere av bøkene har befunnet seg på bestselgerlistene. I forrige uke kunne Netflix røpe tre av skuespillerne som skal bekle sentrale roller, og det er ikke hvem som helst vi snakker om. Pierce Brosman, Helen Mirren og Sir Ben Kingsley.

Fire pensjonister har bosatt seg i bedagelige Coopers Chase, et slags eldrekollektiv hvor de styrer seg selv, og der de skal tilbringe alderdommen. Men disse fire er ikke helt ordinære pensjonister. De har nemlig en egen klubb der de møtes på torsdager og forsøker å nøste opp i gamle uløste drapssaker. Så dumper de midt oppi en helt ny og fersk drapssak i Coopers Chase, og den herlige gjengen lar seg ikke be to ganger når lukta av et helt ferskt lik kommer sigende over kollektivet.

Bakgrunnen til de gamle er også litt utenom det vanlige. Her finner vi en tidligere MI5-agent, en psykiater og en fagforeningsleder, bare for å nevne rollene til de tre nevnte skuespillerne. Bøkene er spekket med en lun britisk humor, en tilbakelent holdning til alderdommen, og et herlig, selvironisk skråblikk på alt det de gamle ser og opplever. Håpet er at skaperne vil klare å overføre denne suksessformelen til lerretet også.

– Jeg er så stolt av denne boken, og det er en drøm for meg å overlevere «The Thursday Murder Club» i så dyktige hender. Fra Chris Columbus (regissør), til Amblin (Spielbergs produksjonsselskap), til Netflix, – det er genier på rekke og rad hele veien. Og for en rollebesetning! Jeg klyper meg i armen.

Richard Osman / Forfatter

Regissør Chris Columbus bør være kjent for de fleste gjennom at han hadde regien på de to første Harry Potter-filmene, i tillegg til kassasuksesser som Mrs. Doubtfire og Alene hjemme. Amblin Entertainment er som de fleste vet Steven Spielbergs produksjonsselskap. Vi vet at Pierce Brosman har fått rollen som den tidligere fagforeningslederen Ron Ritchie, Helen Mirren rollen som den tidligere britiske etterretningsagenten Elizabeth Best, mens Sir Ben Kingsley skal spille ex-psykiateren Ibrahim Arif. Det forhandles fortsatt om hvem som skal spille den fjerde hovedrollen som Joyce Meadowcraft.

Vi vet ennå ikke når filmen har planlagt premiere, men som nevnt er det altså Netflix som skal gi ut filmen. Forhåpentligvis vil den få en begrenset kinokjøring før streamingdebuten. Vi vet imidlertid at filmingen kommer i gang i løpet av denne sommeren. dette bekreftet Osman på podcasten The Rest Is Entertainment. Der sier han at de skal filme fra slutten av juni til september. Det gir oss et berettiget håp om at vi vil få se Toirsdagsmordklubben på kino i løpet av 2025.



Legg igjen en kommentar

Om Nettstedet:

Krimlitteratur.com er drevet av krimforfatter Geir Tangen i et samarbeid med et utvalg av andre norske krimforfattere og bokbloggere. Her publiseres nyheter, tips og anmeldelser om norsk og internasjonal krimlitteratur, filmer, og krimserier.

Nettstedet er uavhengig av forlag, og drives utelukkende på ideell basis. Det vil si at nettstedet ikke mottar noen form for økonomisk støtte, og at bidragsytere ikke får økonomisk kompensasjon for sine artikler eller anmeldelser.

Bidragsytere navngis i artiklene, de står selv ansvarlig for det publiserte innholdet, og det lenkes til deres egne blogger eller hjemmesider der det er aktuelt.


BIDRAGSYTERE:

Geir Tangen (red.)

Kjell Magne Gjøsæther

Ernst Stenberg

Sven Petter Næss

Henning Sviland

Anne Lise Johannessen

Anita Ness

Magasinet Hverdagsnett

Lotten Glans

Agnes Lovise Matre

Tine Sundal