Harry Hole til TV-skjermen

Foto: Thron Ullberg / Salomonsson Agency

Det er ikke veldig lenge siden vi fikk se Harry Hole i Michael Fassbenders skikkelse i filmatiseringen av Snømannen. Jeg tror de fleste av oss ser på det som et skrekkeksempel på hvor vanvittig dårlig en kan klare å gjøre en knakende god bok. De fleste av oss trodde denne krim-kalkunen ville bli det siste vi fikk se av Harry Hole på lerretet, men nå har Netflix tatt grep, og bestemt seg for å lage TV-serie av Nesbøs femte Harry Hole-bok, Marekors. Dette kunne VG melde i en artikkel forrige mandag.


Denne artikkelen er i sin helhet basert på en nyhetssak skrevet i VG av to av deres journalister. Klikk dere inn på VG-saken for å lese den i sin helhet.


Serien har arbeidstittelen «Harry Hole» – og hvis alt går etter planen starter innspilling før sommeren. Nyheten ble sluppet under Netflix’ pressedag Next on Netflix på Grand Hotel i Stockholm forrige mandag. Serien blir i følge VGs journalister en skandinavisk dramaserie og har handling fra Oslo og omegn. Jo Nesbø er såkalt Showrunner for TV-serien og har selv skrevet manuset denne gangen.

– Hvis det går galt denne gangen, så har jeg ingen å skylde på, sier Nesbø til VG på telefon fra Stockholm.

Øystein Karlsen, som blant annet har gjort stor suksess med «Exit», skal regissere TV-serien som får premiere på Netflix i 2026. Nesbø sier i intervjuet at de er på jakt etter noen som kan legge sin egen tolkning av karakteren inn i denne serien, men at de ennå ikke har plukket ut hvem det er som skal spille Harry Hole. På spørsmål om han blir norsk, svarer Nesbø følgende:

– Hehe, det blir en norsk produksjon – og vi satser på en skandinavisk cast. Planen er å skape et Oslo som er akkurat litt annerledes enn virkelighetens Oslo. 90 prosent realistisk og 10 prosent eventyr. Jeg ser for meg en slags Gotham City-versjon av Oslo, sier Nesbø til VG.

Det er allerede jobbet i kulissene med serien i flere år, forteller Jo Nesbø i intervjuet.

– Det er kult for alle involverte at dette blir noe av. Om alle planeter står riktig så starter vi å skyte til sommeren.

«Marekors» ble utgitt i 2003 og er den femte boka i Jo Nesbøs serie om Harry Hole – og handlingen utspiller seg i et ferietomt Oslo som er rammet av en hetebølge. Samtidig som Harry er helt på bunn, blir en kvinne funnet drept med avskåret finger.



Legg igjen en kommentar

Om Nettstedet:

Krimlitteratur.com er drevet av krimforfatter Geir Tangen i et samarbeid med et utvalg av andre norske krimforfattere og bokbloggere. Her publiseres nyheter, tips og anmeldelser om norsk og internasjonal krimlitteratur, filmer, og krimserier.

Nettstedet er uavhengig av forlag, og drives utelukkende på ideell basis. Det vil si at nettstedet ikke mottar noen form for økonomisk støtte, og at bidragsytere ikke får økonomisk kompensasjon for sine artikler eller anmeldelser.

Bidragsytere navngis i artiklene, de står selv ansvarlig for det publiserte innholdet, og det lenkes til deres egne blogger eller hjemmesider der det er aktuelt.


BIDRAGSYTERE:

Geir Tangen (red.)

Kjell Magne Gjøsæther

Ernst Stenberg

Henning Sviland

Anne Lise Johannessen

Anita Ness

Magasinet Hverdagsnett

Lotten Glans

Agnes Lovise Matre

Tine Sundal