Realistisk og fengende Cold Case-krim

Tina Frennstedt har blitt en stor favoritt hos mange lesere her i Norge de siste årene, og hennes fjerde roman i Cold Case-serien, Det siste bildet, står ikke tilbake i forhold til de forrige tre, dersom vi skal høre på vår anmelder Ernst Stenberg (og det skal vi jo) 🙂 Han framhever forfatterens evne til å skrive troverdig om politiarbeid, samtidig som det både er velskrevet og spennende.

Tina Frennstedt er en av Sveriges fremste kriminalreportere med bakgrunn fra flere store aviser og TV-produksjoner. Hun har spesialisert seg på uoppklarte forbrytelser og beskriver politiets arbeid med stor troverdighet i sine bøker. Hennes første bok om kriminalinspektør og leder for Cold Case-gruppen i Skånepolitiet Tess Hjalmarsson, «Forsvunnet», ble belønnet med Crimetime Award i 2019 for Årets deckardebut i Sverige og ble en stor salgssuksess. Oppfølgeren «Nedtelling» fikk en like god mottagelse i likhet med den tredje boken «Skjærsild», med høyt tempo, spenning og overraskende vendinger. Derfor var forventningene høye da jeg nylig ga meg i kast med «Det siste bildet.» Den fjerde boken i Cold Case-serien.

En ung kvinne forsvinner sporløst på vei hjem fra en kveld på byen i København. Seks år senere dukker et bilde av henne opp på nettet. Hun sitter i en ukjent bil, med rufsete hår og et stresset blikk. Kort tid etter blir det lagt ut et nytt bilde. Denne gangen av en kvinne som har vært savnet i sytten år. Kvinnenes skjebner kobles overraskende til en kjent skuespillerinnes flytting til Österlen. Tess Hjalmarsson blir kontaktet av profileringsekspert Carsten Morris og jakten på en mulig seriemorder er i gang.

Det er realistisk det Tina Frennstedt skriver, inspirert av virkelige hendelser. Det er velskrevet, troverdig og med høy grad av spenning hele veien. Det er et sammensatt persongalleri, hvor Carsten Morris fremstår som den mest spennende. For en karakter han er. Det er høyt tempo, med korte kapitler og spekket med cliffhangers. Jeg ble helt fanget av plottet og det grundige etterforskningsarbeidet i jakten på en seriemorder, hvor forfatteren holder kortene tett til brystet helt til siste slutt.

Tina Frennstedt bedriver krimhåndtverk fra aller øverste hylle etter mitt syn og jeg anbefaler hennes bøker på det sterkeste hvis du foretrekker å lese krimbøker med grundig politiarbeid. Hun har av den grunn blitt en av mine absolutte favorittforfattere og jeg gleder meg til neste bok i serien.

Boken er oversatt av Anlaug Lia og viser klart og tydelig hvor viktig en god oversettelse er for å yte originalutgaven full rettferdighet.



Legg igjen en kommentar

Om Nettstedet:

Krimlitteratur.com er drevet av krimforfatter Geir Tangen i et samarbeid med et utvalg av andre norske krimforfattere og bokbloggere. Her publiseres nyheter, tips og anmeldelser om norsk og internasjonal krimlitteratur, filmer, og krimserier.

Nettstedet er uavhengig av forlag, og drives utelukkende på ideell basis. Det vil si at nettstedet ikke mottar noen form for økonomisk støtte, og at bidragsytere ikke får økonomisk kompensasjon for sine artikler eller anmeldelser.

Bidragsytere navngis i artiklene, de står selv ansvarlig for det publiserte innholdet, og det lenkes til deres egne blogger eller hjemmesider der det er aktuelt.


BIDRAGSYTERE:

Geir Tangen (red.)

Kjell Magne Gjøsæther

Ernst Stenberg

Henning Sviland

Anne Lise Johannessen

Anita Ness

Magasinet Hverdagsnett

Lotten Glans

Agnes Lovise Matre

Tine Sundal