Heine Bakkeid skifter forlag

Foto: Tommy Simonsen / skussmal.no

Krimforfatter og Rivertonvinner Heine Bakkeid har i en årrekke vært et av Aschehougs største norske krimnavn, og han har gitt ut alle sine fem bøker med Thorkild Aske på forlaget. I går kunne nettstedet Skussmål melde at Heine Bakkeid nå forlater Aschehoug forlag til fordel for Kagge. Kagge forlag har fått en ny vår i krimsatsingen etter at de ansatte Vidar Strøm Fallrø, og Bakkeid innrømmer at samarbeidet med Fallrø er noe av grunnen til at han bytter forlag.

Nettstedet Skussmål er et nytt nordnorsk magasin med fokus på litteratur i de nordligste fylkene våre. I intervjuet de har med Bakkeid forteller han at han har skrevet under en kontrakt på tre enkeltstående bøker med Kagge, noe som også bekrefter at det er over og ut for Thorkild Aske-serien i denne omgang. Siste bok i serien, Sorgsanker, ble utgitt i februar.

I intervjuet forteller Bakkeid at utsiktene til å få Vidar Strøm Fallrø som redaktør var avgjørende for ham:

Jeg fikk tilbud om å jobbe med Vidar Strøm Fallrø som min redaktør hos Kagge, og dette var et tilbud jeg ikke ville si nei til. Vidar og jeg jobbet veldig bra sammen, da han tidligere var i Aschehoug, som utviklingsredaktør, kommunikasjons- og markedsansvarlig. 

Heine Bakkeid til Magasinet Skussmål

Foto: Harriet Olsen

At forfattere følger redaktører som bytter arbeidsgiver er ikke uvanlig, kjemien mellom forfatter og redaktør er ofte avgjørende for resultatet. Vi har tidligere sett at for eksempel Chris Tvedt gjorde et slikt bytte fra Cappelen Damm til Gyldendal da hans mangeårige redaktør Harriet Karoliussen skiftet beite. Strøm Fallrø har siden 1. juni 2022 vært sjefredaktør for skjønnlitteratur hos Kagge, og gleder seg nå til å jobbe med Heine Bakkeid igjen, skriver Skussmål:

Heine og jeg forstår hverandre godt, og har felles mål. Han har noe helt unikt, noe mørkt og underlig over karakterer og stil. En dansk anmelder har kalt han en nordisk Stephen King, det synes jeg er en veldig treffende beskrivelse. Heine har et skyhøyt potensiale, jeg gleder meg stort til å jobbe med ham igjen. Det er vanskelig å finne andre nordiske forfattere Heine kan minne om. Skulle jeg trukket fram én, må det være svenske John Ajvide Lindqvist. Jeg har akkurat begynt å lese manus på Heines kommende roman, og det leverer så det går kaldt nedover ryggen.

Vidar Strøm Fallrø til Magasinet Skussmål

Heine Bakkeid bor og skriver i Kvæfjord i Sør-Troms, nabokommunen til Harstad. Han lover i intervjuet at han nå vil legge handlingen i større grad til Nord Norge:

Jeg kan love leserne at de tre neste bøkene kommer til å ha Nord-Norge som arena. Jeg merker at når jeg skriver scener fra nord, så flyter alt lettere. Omgivelsene gjør historiene bedre, men man trenger ikke rosemale Nord-Norge for å skrive bøker herfra.

Heine Bakkeid til Magasinet Skussmål

Det vil kanskje glede nordnorske lesere at neste bok, som har arbeidstittel «Jakk drukner igjen» utelukkende vil finne sted nordpå, skriver Skussmål. De røper også deler av handlingen i det som vil bli første bok fra Heine Bakkeid hos Kagge Forlag:

Året er 1997, det er snart jul og lensmann Anne May Anger i Kvæfjord har nettopp blitt oppring fra politiet i Tromsø i forbindelse med at en 19 år gammel kvæfjerding nettopp har rømt fra skjermet avdeling på Åsgård psykiatriske sykehus. For lensmann Anger er ungguttens rømning en mulighet til endelig å få svar på hva som egentlig skjedde den natten for sytten måneder siden da Jakk ble tvangsinnlagt og søsteren hans forsvant uten et spor.



Legg igjen en kommentar

Om Nettstedet:

Krimlitteratur.com er drevet av krimforfatter Geir Tangen i et samarbeid med et utvalg av andre norske krimforfattere og bokbloggere. Her publiseres nyheter, tips og anmeldelser om norsk og internasjonal krimlitteratur, filmer, og krimserier.

Nettstedet er uavhengig av forlag, og drives utelukkende på ideell basis. Det vil si at nettstedet ikke mottar noen form for økonomisk støtte, og at bidragsytere ikke får økonomisk kompensasjon for sine artikler eller anmeldelser.

Bidragsytere navngis i artiklene, de står selv ansvarlig for det publiserte innholdet, og det lenkes til deres egne blogger eller hjemmesider der det er aktuelt.


BIDRAGSYTERE:

Geir Tangen (red.)

Kjell Magne Gjøsæther

Ernst Stenberg

Henning Sviland

Anne Lise Johannessen

Anita Ness

Magasinet Hverdagsnett

Lotten Glans

Agnes Lovise Matre

Tine Sundal